CNN har i sin serie om innovasjon - Blue Print, presentert ORU Kayak.

dEMONSTRASJONER

mODELL SERIENE

Nedenfor finnes en kort introduksjons video til hver av ORU Kayak SERIENE. Flere detaljer vedr. kajakkene og utstyr finnes i vår WEB Butikk

cOAST Serien (Havkajakken - 16 fot eller 4,9 meter,  15kg)

bAY Serien (Skjærgårdskajakken - 12 fot eller 3,7 meter,  12kg)

bEACH Serien  (Rekreasjonskajakken - 12 fot eller 3,7 meter, 11kg)

fOLDING

ORU Kayaks patenterte folder er blitt testet ved å folde disse mer enn 20.000 ganger uten at skader har oppstått. Dette vil si at hvis man folder en ORU Kayak, opp og igjen,  en gang hver dag gjennom hele året vil man kunne gjøre dette sammenhengende 27 år uten at foldene ødelegges (forbehold tas bl.a. i forhold med lave temperaturer)

FOLD UT

FOLD INN

bELASTNING

Å kjøpe en egen kajakk kan for mange være en vanskelig beslutning.

 

Tibudet er stort og faktorene man skal ta hensyn til er uendelig mange.  I denne seksjonen skal vi forsøke å veillede litt. Vi vil alltid råde deg å prøve kajakken før anskaffelse. Kontakt oss gjerne for en demonstrasjon og prøvepaddling.

 

Forsøk først å plasser dine behov inn i en eller flere av disse sirklene

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TUR - utforske naturen, øygrupper, elver, innsjøene

 Du ser på padling som en mulighet til å oppdage naturen. Du er  nysgjerrig og mener at nye naturopplevelser er viktig. Du liker å padle rundt forskjellige øyer hvor det er mye å se på samt å utforske.  Du oppholder deg gjerne over lengre tid i disse omgivelsene. Du liker kajakker som har lagringplass for kaffe eller campingutstyr og som er behagelig å sitte i.

 

 

MOSJON -  padle raskt.

Du ser padling som en viktig og prioritert del av din fysiske trening og mener at hastighet og effektivitet er viktig. Du liker å padle lange avstander fra A til B. Du liker lette og kursstabile kajakker.

 

 

LEK - surfe på bølger

Du vil at padling skal være en lek slik at du kan surfe på bølger. Du padler sjelden lange avstander og oppholder deg stort sett på samme sted  hvor du kan leke med kajakken. Du liker Iettmanøvrerbare kajakker som surfer bra.

 

pADLEBEGREP og eGENSKAPER

 

 

BUNN FORM

Man har tre hovedtyper av kajakkbunn: flat, V-formet eller rund.

 

 

 

 

 

 

VANNFLATE

Dette er delen skroget som er under vannlinjen. Jo mindre vannflate, desto mindre friksjon vil det være mot vannet og dermed en mer Iettpadlet kajakk. Et helt rundt skrog har minimal vannflate. Et V-formet skrog har større vannflate og et flatbunnet skrog har størst vannflate

 

SLAG

Overgangen mellom bunnen og sidene på kajakken blir kalt slag. Disse kan være skarpe og andre avrundet. Skarpe slag gjør at kajakken styres gjennom kanting - dvs å lute mot en av sidene.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ROCKER

Hvor bananformet kjøllinjen på skroget er. En kajakk uten rocker har en rett kjøllinje.

 

PRIMÆR STABILITET

Hvor stabil kajakken føles når du sitter i den på flatt og rolig vann. Hvis den ligger helt stabilt uten å vippe fra side til side er den primærstabil. Jo bredere skroget er, jo høyere er  stabiliteten - også kalt initial stabilitet.

 

SEKUNDÆR STABILITET

Hvor stabil kajakk føles når du luter den ca 30 grader på siden. For at den skal har høy sekundær stabilitet, vil du kunne balansere den på siden uten at den tipper rundt. Også kalt sluttstabilitet.

 

KURS STABILITET

Hvor godt kajakken holder kurs uten skeg eller ror. En lang og rett kjøllinje gir høy kursstabilitet, mens en med høy rocker gjør det enkelt å svinge.

 

MANØVRERBARHET

Hvor lett kajakken er å svinge. I motsetning til kursstabilitet.

 

LETTDREVEN

Hvor lett det er å få fremdrift på kajakken. Dette avhenger av flere faktorer som vannflate, kajakkens bredde og vekt samt hvor dyktig padleren er med åren.

 

SKEGG

En nedfellbar finne under kajakken som brukes til å holde stø kurs. Ved å heve eller senke skeggen, kompenserer man for vinden fra siden og å unngå at kajakken ufrivillig går opp eller avtar fra vinden.

 

RORET

Brukes til å styre kajakken. Roret kan være under kajakken eller festet bak og styres med pedaler i cockpiten.

 

 

 

 

sAMMENLIGNING

_________________________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________________________

KAJAKK TYPER                       STØPT                                    OPPBLÅSBAR                         FOLDBAR/HUD                        ORU KAYAK

YTELSE                                        HØY                                               LAV                                           MIDDELS                                     HØY

PORTABILITET                         LAV                                                HØY                                          MIDDELS                                      HØY

SETTE SAMMEN                 IKKE MULIG                                15-20 MIN.                                  20-45 MIN.                              ca 3-5 MIN.

VEKT                                          35-18KG                                    10-18KG                                       23-15KG                                  12-15KG

PRIS                                    KR.4000-30000                         KR.5000-14000                       KR.14000-33000                   KR.14000-25000

kUNDER sier

Den beste bekreftelsen på hva kunder mener om ORU Kayak er å lese ´omtaler eller såkalte REVIEWS´som er å finne på nettet.

ORU Kayak passer like godt for erfarne langturpadlere med mye last, som for nybegynnere og for barn.  ORU Kayak er en kajakk man trives i.  Sittekomforten er god, og man kan surfe på bølger og foreta eskimorullen om nødvendig. Den reagerer meget raskt på hvert padle tak pga vekten som kun er 12-15kg og den er enkel å manøvrere.  Bæreevnen er på gode 136-180 kg. Lengden er 3,66-4,87 m og bredden 63cm. Padlebekvemmeligheten er også god i og med at man holder padleåren i normal høyde.

I løpet av fem år er nærmere 30000 ORU Kayak´er solgt til fornøyde kunder over hele verden.

aKTIVITETER

dEMONSTRASJONER

nORU Kajakk arrangerer faste demonstrasjoner  (Mai-Sept) av kajakkene og annet utstyr hver onsdag fra kl. 1700-1800  (Vi holder på så lenge det er interesse)  på Bystranden ved Tjuvholmen, Oslo. Annonsering av demodager finner du på vår Facebookside.

 

Hvis du eller dere skulle ønske en egen demonstrasjon er det bare å ringe 93283793 eller send oss en post@norukajakk.no .

kURS

Vi vil anbefale alle unansett ferdighet å ta et kajakk kurs som treffer det ferdighetsnivået du er på. nORU Kajakk samarbeider med en rekke godkjente kursarrangører rundt om i landet. Kontakt oss gjerne via vår Kundeservice-tast nederst i høyre hjørne, eller via vår epost post@norukajakk.no eller pr. telefon 93283793 hvis du eller dere skulle ønske å vite mer om kurs.

 

 

Klikk på bildet og bli ledet over til nORU Kajakk´s INSTAGRAM konto

m: (+47) 93283793

e: post@norukajakk.no

a: Camilla Collets vei 9a, 0258 Oslo

Sender skjema ...

Det oppstod en feil i serveren.

Skjema mottatt.

kAJAKKENE

CNN har i sin serie om innovasjon , Blue Print, presentert ORU  Kayak

ORU Kayak har siden sin lansering blitt et pris- belønnet konsept.  I sitt femte produksjons år har ORU Kayak endret måten folk utforsker og opplever naturen.

 

Opprinnelig tenkt som en kajakk for urbane moderne mennesker som er utfordret mht plass, gir ORU Kayak muligheten til å transporteres hvor som helst , og det gir uendelige muligheter.

 

Padlere kan oppbevare en ORU Kayak i bagasjerommet i bilen for impulsive  ekspedisjoner eller vandre med den gjennom terrenget til fjerne farvann. Den kan sjekkes inn som flybagasje, bæres på ryggen samt festes på en sykkel , eller transporteres med bil, båt eller tog.

 

                                  ORU Kayak består totalt av 5-9 løse deler som settes    sammen eller tas fra hverandre i løpet 3-8 minutter (første gangene tar det selvfølgelig noe lengre tid). Siden kajakken har en helt åpen topp før den lukkes kan man lett stue gjenstande(sekker, poser, ect)  uten komplikasjoner.

kONSEPT

ORU Kayak har ikke bare vunnet priser og ros  for sin smarte design og unike evne til å foldes, men først og fremst for sin ytelse i sitt rette element , vann. Mens Journal har berømmet kajakken for sin evne til å "konkurrere med standard kajakker når det gjelder  egenskaper og komfort" og sier at Oru Kayak tilbyr en fantastisk kombinasjon av nytte og ytelse unik for sin produktkategori .  Wall Street Journal har beskrevet ORU Kayak som "elegant , og til og med romantisk .... og befriende ".

 

I 2014, 2015 og 2016  mottok ORU Kayak den prestisjetunge ISPO (Internasjonale Sportutstyr Bransjens) Product of the Year. ORU Kayak har mottatt Outdoor Magazines pris Best Product  og EDISON prisen i Gull for beste Innovasjon i 2015

Sammenpakket  er en ORU Kayak på størrelse med en stor artist portefølje. Boksens størrelse er 87cm x 79cm x  36/38cm  og total vekt inklusive alle deler er 12-15 kilo. Den har bærestropp slik at den kan bæres  på skulderen. Bæresekk kan kjøpes separat.

Willis valgte korrugert plast til sitt endelige produkt. Dette materialet, som nå utgjør " origami hud" for ORU Kayak er lett, fantastisk slitesterkt og  100% resirkulerbar.  Plasten har også 10 år UV Garanti mot  falming.

 

ORU Kayak´er er laget av et enkelt , sømløst ark med dobbelt lag plast. Et patentert mønster av folder forvandler det flate arket til en slank , rask, minimalistisk, elegant  farkost.  Den er svært stødig, har høy trygghetsfølelse, lett å laste og har flere padlemuligheter på grunn av transportpotensialet.  ORU Kayak har et flott design og utseende. Når det gjelder kajakkenes fart, så er den lett å padle opp i «magiske» tre knop og holder samme tempo som stive kajakker.

 

ORU Kayak har nå utviklet tre kajakk Serier, henholdsvis COAST Serien som er 16fot (4,9 meter), BAY Serien som er 12 fot eller 3,7 meter, eller BEACH Serien som også er 12 fot. De er designet og produsert i California, USA.

 

Etter snart fem år, og med ca 30.000  ORU Kayak´er i markedet,  er det mange kunder som har en genuin interesse av å bidra til videreutviklingen av ORU kajakkene og konseptet. Disse har gitt Willis og hans design team konstruktive innspill til produktforbedringer som det er tatt hensyn til og kajakkene er kontinuerlig forbedret.

 

San Fransisco Museum of Modern Art har akseptert ORU Kayak som et fast  objekt i sin Arkitektur og Design utstilling.

COAST

BAY

BEACH

Tiden er inn til å se på livet fra et nytt perspektiv

nORU Kajakk  as  - organisasjonsnr. 915432778MVA    |     All rights reserved 2018

hISTORIEN

Arkitekten, oppfinneren og designeren Anton Willis føyer seg inn i en 4000 år lang rekke av kajakk byggere. Mens mange av hans tidligste forgjengere gjorde sine slanke, raske båter ved å strekke dyreskinn over rammer av ben, valgte Willis en annen men gammel metode, nemlig origami. Som mange andre oppfinnere, var han kun fokusert på å løse et problem. Dette problemet oppstod da Willis flyttet fra den amerikanske landsbygden til urbane San Francisco i 2008. Det var da han ble tvunget til å sette sin glassfiber kajakk til lagring fordi den tok for mye plass i hans lille leilighet. Rundt samme tid leste han en artikkel i avisen The New Yorker om fysikeren og den internasjonalt annerkjente origami artisten Robert J. Lang . Dette inspirerte Willis til å tenke i retning av origami som kajakk design. Han ga seg selv utfordringen;  jeg skal utvikle en perfekt kajakk som kan foldes til en boks.

Willis, som tok sin Master i arkitektur ved University of California Berkeley, startet sine design eksperimenter ved å utvikle utallige papirmodeller av kajakker. Disse modellene ble etter hvert omgjort til noe mer enn bare utklipp av brettet origami papir - de ble omgjort til et lovende konsept for en farkost. Han utnyttet AutoCAD-programvare for å utvikle planer for full størrelse prototyper - ca 25 over fire år.  Willis var veldig bevist på at kvalitet og ytelse ikke skulle kompromittere for enkel lagring og transport. Kajakken måtte fortsatt å være svært stabil, rask og manøvrerbar . Willis ville også at kajakken skulle være lett å bære til og fra ulike destinasjoner .

 

I 2012 ble Willis oppfinnelse en patentert realitet - ORU KAYAK

ORU Kayak

VÅRE KUNDER

SIER

Enhver kajakk vil fra tid til annen måtte tåle medfart og røff behandling.

 

Her er noen stresstester utenom det vanlige.

 

Vi fraråder å gjøre tilsvarende tester selv om disse testene beviser hvilke enorme krefter en ORU Kayak kan tåle.

KAJAKK nORU

bUTIKK